Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva.


Više informacije U redu!

Ekološki skladan krov

Zahvaljujući prirodnim bojama, Terran crepovi se harmonično uklapaju u okolinu, preuzimaljući na taj način veliku ulogu u oblikovanju okoline, ali isključivo o estetskom smislu.

Na sve druge načine nastojimo da sačuvamo životnu sredinu !

 

U našim fabrikama u Kunsentmiklošu i Bolju primenjujemo zatvorenu tehnologiju zahvaljujući kojoj proces poizvodnje crepa zahteva puno manju količinu energije, što ujedno znači i smanjenu emisiju štetnih materijala. Na primer, tehnološku vodu nastalu u proizvodnom procesu sistem ponovo koristi. Prema rezultatima relevantnih kontrola uticaja na okolinu za proizvodnju krovopokrivačkih materijala, proizvodnja betonskog crepa se u pogledu opterećenja za okolinu i korišcenja energije (emisija ugljen- i sumpor- dioksida, zagađivanje okoline otpadom) nalazi na trećem mestu, odmah iza trske odnosno drvene šindre.

Šta može biti prirodnije od ovih sastojaka ?

 

  • Zagrejani, zatim fino usitnjeni krečnjak (cement)
  • Kvarcni pesak
  • Voda
  • Oksid gvožđa

beton-sastojci

Osnova za proizvodnju cementa nije ništa drugo nego fini prah, zagrejanog krečnjaka. Dodatnih materijala je rečni pesak. Koristi se izuzetno čist pesak kao u proizvonji stakla. Boje su oksid gvožđa u smešu, koja je takođe prirodna supstance. Dokazno ekološki proizvod !

 

Pratite nas nafacebooku-2