Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva.


Više informacije U redu!

Tehnologija

Proizvodnja betonskog crepa – Prošlost

 

Porizvodnja betonskog crepa započeo s ručnom proizvodnjom, uz tadašnje uslove tehnologija betona. Po određenoj recepturi: u specijalnom izrađenom čelične kalupe smeša se slivala, te dozrevala pod prilagođenom temperaturom i vlažnosti vazduha. Kao rezultat ozbiljnih napora na polju unapređenja proizvoda, beton je položivost test vremena. Beton se dakle, dokazao trajnom i otpornom sirovinom. 

 

Proizvodnja betonskog crepa – Sadašnjost

 

Imamo tri najmodernije fabrike u regionu – četvrti se sad gradi. Kvalitetni proizvodi, inovacije – to su bile ključne motivacije koje su nas vodili tokom razvoja u prethodnim godinama, i dan danas nas nosi dalje u razvoju. U načim fabrikama primenjujemo zatvorenu tehnologiju zahvaljajući kojoj proces proizvodnje crepa zahteva puno manju količinu energije, što ujedno znači i smanjenu emisilju štetnih materijala. Na primer, tehnološku vodu nastalu u proizvodnom procesu sistem ponovo koristi. Pažljivo odabrane materijale se mešalju sa kompjuterskom mešalicom i tako dobijemo najbolji kvalitet.

 

Proces proizvodnje

 

1.Ekstrudacija

Kalupi od aluminijuma ravnomerno nose smesu prema ekstrudatoru, nivo reguliše automatska mešalica osigurava ravnomeran protok, gornji cilindar ima za 20% veću brzinu od donjih ploča i tako presuje smesu na ploče.

 

2.Sečenje na meru

Neprekidna linija ekstrudiranog materijala će biti distribuiran, u skladu sa razdvajanja paleta sa jedinicom noža za sečenje uz pomoć kojih se upravlja pneumatski cilindar. Automatika stavlja ih dovoljno daleko jedno od drugog.

 

3.Površinska obrada

Nakon istiskivanja i sečenja, vrši se na sirovu površinu nanošenje specialne akril farbe.

 

4.Sušenje očvrslog betonskog crepa

Nakon bojenja crep stiže u kavez za skladištenje. Kavezi su smešteni u komore, gde posle određene temperature i vremena automatski se vrati na proizvodnu liniju. Pošto vreme očvrščivanja betona je ujedno i grejni proces, zato se energija troši samo za održavnje temperature, sa time i manje energije potrebno za taj proces, a višak se koristi za grejanja proizvodne sale.

 

5.Pakovanje gotovih crepa

Zadnja procedura proizvodnje je pakovanje crepa sa posebnom mašinom. Koji se vrši na paleti i fiksira se sa streč folijom i spreman za transport.

 

Pratite nas nafacebooku-2