Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva.


Više informacije U redu!
Terran je počeo razvijati solarni crep

Terran je počeo razvijati solarni crep

11 Oktobar 2017.

Održana je  konferencija za novinare 26. 09. 2017., u Budimpešti (Mađarska)

 

Terran je počeo testirati pre godinu i po dana najmoderniju tehnologiju, gde je upotrebio solarni fotonaponski sistem na svom crepu. Rezultati istraživanja i razvoja su nakon pola godine omogućili  Terran fabrici predstavljanje solarnog crepa, tako da su solarni paneli posebno integrisani na svakom pojedinačnom krovnom crepu. Sa tom inovativnom tehnologijom, izradili su prvi prototip svog crepa Terran FUTURON snaga sunca na krovu, po izgledu gotovo isti kao i tradicionalni crep.

 

Mi smo na ivice četvrte industrijske revolucije. U narednim godinama, krov neće samo štititi naše domove i naše vrednosti. U budućnosti, krov će osigurati aktivnu, ekološki prihvatljivu, čistu i sigurnu funkciju u generisanju energije. Krov će se inteligentno ponašati, povezan sa ljudima ispod potkrovlja i prilagoditi se prema ljudskim potrebama.

 

Terran se i dalje prilagođava tehnološkom razvoju, stranim i domaćim trendovima i očekivanjima kupaca. Fabrika za proizvodnju i prodaju betonskog crepa, radi na novom krovnom crepu sa solarnim napajanjem koji je opremljen solarnom tehnologijom koja premašuje standardne funkcije očuvanja stambenih zgrada s posebnim naglaskom na skladnu prilagodbu i zaštitu okolina u stambenim sredinama.

 

"Građevinarstvo ima ogroman uticaj na okolinu,  to i u prošlosti, a i sada ozbiljno gledamo kako bismo razvili naš proizvod Terran Futuron. Verujem da novi "know-how" Terran može uticati na smer daljnjeg razvoja industrijske inovacije. To se može objasniti činjenicom da smo jedan od najvećih proizvođača crepa u regiji Srednje i Istočne Evrope i proizvodimo više od 50 miliona komada crepa godišnje ", kaže Atila Godi, izvršni direktor.

 

futuron-szovegtorzs-kep-cmscrop-rs

 

Stručnjaci iz fabrike nadgledali su sistem solarnog testiranja od proleća 2017. u Bolju. Rezultati su ohrabrujući, pokazuju da je inovacija u smeru željenog pravca. Kako je razvoj u teku, međunarodno priznati tim Odela za elektroničke uređaje na Budimpeštanskom univeryitetu za tehnologiju i ekonomiju ima važnu ulogu u tehničkom znanju, laboratorijskoj pozadini i odgovarajućoj mernoj tehnologiji za razvoj.

 

Terran već godinama spada u proizvođače trendsetera građevinske industrije i već do sad je imao mnoge uspešne inovacije: RESISTOR površinske obrade otporne na vremenske uslove, SYNUS kao najlakši betonski krovni crep ili površinske obrade ClimaControl koja odbija toplotu, već od ove godine u proizvodni proces koristimo robot tehnologiju. Sve je to doprinelo Terranu izvanredni položaj u građevinskoj industriji, što može dodatno ojačati naš stav, sa ovom najnovijom izumom.